На спешно заседание днес в Смолянската областна администрация ще се търси

...
На спешно заседание днес в Смолянската областна администрация ще се търси
Коментари Харесай

Спешно умуват за транспортен достъп в района на смолянското свлачище

На незабавно съвещание през днешния ден в Смолянската регионална администрация ще се търси решение заосигуряване на транспортен достъп на популацията в засегнатите села от свлачището край село Тикале. Прокарването на обходен маршрут към този момент се забавя, поради противоречие от страна на притежатели на земи по плануваното за краткотраен път трасе.

Мнозина от жителите на 11-те наранени села пътуват всяка заран до Смолян на работа или учебно заведение, а след затварянето на пътя Мадан-Смолян, маршрутът им се удължава с най-малко 30 км.

Пешеходното прекосяване през региона на свлачището по пътя Смолян-Мадан също е рисково, осведомят от Областната администрация. Предстои да бъде сложена сигнализация на пътя, която да предизвестява за възбраната за придвижване.

Стотици поданици на селата в региона минават всекидневно през свличащия се терен, с цел да стигнат до работните си места или на учебно заведение в Смолян. Достъпът на 11 села до регионалния град е пресечен от активизираното през предходната седмица свлачище при с. Тикале. Според данни на АПИ, това е най-мащабното в страната свлачище върху основен път.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР